Primarul orașului Duisburg: „Aș schimba români și bulgari cu sirieni”


Primarul orașului Duisburg, Sören Link  a declarat că i-ar plăcea să găzduiască cât mai mulți sirieni posibil în schimbul a câtorva est-europeni dacă s-ar putea, referindu-se aici la români și bulgari, potrivit cotidianului online Süddeutsche Zeitung





Afirmația a fost făcută în cadrul unei conferințe a cărei temă principală a fost problema refugiaților. Link s-a raportat la problemele cu care se confurntă orașul Duisburg și anume influxul de peste 10.000 de români și bulgari din ultimii doi ani. 

Politicienii din opoziție au considerat afirmația primarului una „îngrozitoare” și l-au acuzat de rasism. Link a revenit și și-a cerut scuze pentru cele spuse dar n-a scăpat de critici: 

  • „inuman și îngrozitor” - Lukas Hirtz, președintele Partidului Die Linke.NRW
  • „Link reprezintă orașul Duisburg și nu ar trebui să se țigănească când vine vorba despre refugieții sirieni. Divizarea populației în funcție de origini și etnicitate reprezintă o propagandă foarte proastă” - purtătorul de cuvânt al Partidului Verzilor
Link și-a cerut scuze spunând că mesajul său a venit în urma unei dezbateri emoționante și nu și-a găsit cele mai potrivite cuvinte.